mandag 31. mars 2014

Barnegenser med raglanfelling...

Jeg hadde kjøpt noe garn for en tid tilbake med tanke på å strikke en bolero til meg selv... Jeg innså for et par dager siden at det kom ikke til å skje på denne siden av både sommer og vinter! Garnet var alt for varmt for meg, derfor ville jeg bruke garnet til noe som kan varme andre ;-)  Det var ikke all verdens mengde med garn jeg hadde -for dette var luksusgarn med en prislapp som stod i stil. Resultatet av knapt to dagers småjobbing ble en varm og deilig barnegenser.

Modellen er helt enkel, klassisk genser med raglanfelling.

Barnegenser i str 1 år, strikket i 1 tråd Sisu og 1 tråd Silk Mohair.

Størrelse:
Denne genseren passer til str ca 1 år.
Plaggets mål:
  • Overvidde : 51 cm
  • Ermlengde: 20 cm
  • Hel lengde: 32,5 cm
  • Lengde opp til ermet: 23 cm.

Materialer:

2 nøster Sisu, farge 6027 -mellomblå
1 nøste Silk Mohair, farge hvit 1012.
Begge garntypene er fra Sandnes Garn.
Liten rundpinne (40-50cm) nr 5,5 og 6,0
Strømpepinner nr 5,5 og 6,0.

Strikkefasthet: 14 masker glattstrikk = 10 cm på pinner nr 6,0 med 1 tråd av hvert garn.

Bolen:
Legg opp  med dobbelt tråd (en tråd av hvert garn) 72 masker på rundpinner nr 5,5 og strikk 6 omganger vrangbord med 2 rett og 2 vrang. Skift på neste omgang til pinner nr 6,0 samtidig som du øker hver 12. maske til 78 masker. Fortsett i glattstrikk rundt til arbeidet måler ca 2,5 cm. På neste omgang strikker du slik: fell  de 2 første maskene, strikk de neste35 maskene, fell de neste 4, strikk de neste 35 og fell til slutt de 2 siste maskene. Legg arbeidet vekk mens du strikker armene.

Erme:
 Legg opp 24 masker på strømpepinner nr 5,5 og strikk vrangbord som til bolen. Skift til pinner nr 6,0 og glattstrikk. På hver 4. omgang øker du 2 masker midt under ermet til du har 32 masker på omgangen. Strikk deretter rett opp til ermet måler 23 cm inkludert vrangborden. På siste omgang feller du de to første og to siste maskene på omgangen. Strikk det andre ermet likt.

Raglanfelling:
Sett inn ermet på rundpinnen til bolen i gapene som er blitt der du felte 4 masker i hver side av arbeidet.
Fellingene skal gjøres på hver andre omgang, mellom fellingsomgangene strikker du en omgang uten å felle.
Strikk 1 runde for å binde sammen de tre delene (dette vil være trangt de første omgangene, men det vil bli bedre etter ganske få omganger).

 Fellingene: Omgangen starter bak, midt mellom  høyre erme og bolen

Bolen: Sett en maskemarkør rundt pinnen slik at du ser hvor omgangene starter! Strikk 1 maske, strikk de neste to maskene rett sammen, strikk til det er 3 masker igjen på bolen. Ta den første løs av, strikk den neste og trekk den første over den andre, strikk den tredje.
Ermet: Strikk første maske på ermet, strikk de to neste rett sammen, strikk til det er 3 masker igjen på ermet. Ta den første løs av, strikk den neste og trekk den første over den andre, strikk den tredje. Bolen: Strikk første maske på bolen, strikk de to neste rett sammen, strikk til det er 3 masker igjen på bolen. Ta den første løs av, strikk den neste og trekk den første over den andre, strikk den tredje
Ermet: Strikk første maske på ermet, strikk de to neste rett sammen, strikk til det er 3 masker igjen på ermet. Ta den første løs av, strikk den neste og trekk den første over den andre, strikk den tredje.
I løpet av denne omgangen har du fått 8 masker mindre.

Fortsett med fellingene til du har 46 masker igjen på omgangen. Skift til pinner nr 5,5 samtidig som du feller to masker jevnt fordelt på omgangen, og strikk 6 omganger vrangbord til halsen, 2 rett og 2 vrang. Fell løst av slik at genseren ikke blir trang i halsen.

Montering:
Sy sammen hullene som er oppstått under ermene og fest alle tråder. Genseren er nå klar til bruk.

Dagens lille oppmuntrende sitat er fra T-S- Elliot:

Bare de som tar sjansen på å gå for langt,
kan finne ut hvor langt det er mulig å gå.

1 kommentar:

Hei!
Du må gjerne skrive en melding eller kommentar her slik at jeg vet du har vært innom :-)