lørdag 12. juli 2014

Heklet kurv med blondekant...

Etter at jeg hadde strikket alle de små bomull pads'ene kom jeg til at jeg måtte ha noe å ha dem i. De boksene og kurvene jeg hadde var enten for store eller upraktiske. Så foreslo en venninne at jeg kunne jo bare hekle en kurv!

Det ble akkurat plass til alle bomull pads'ene.


Materialer:
1 nøste bomull sport (50g = 100m), farge 384.
Heklenål  3mm. (Banderolen på garnet oppgir 3,5)

Størrelse : Diameter ca 10 cm. Høyde: 9 cm totalt, 6 cm høy med kanten brettet ned.

Bunnen:
Lag en magisk ring og hekle 12 fastmasker rundt ringen fest med en kjedeemaske i første fastmaske. Stram til ringen.
1. Omgang: 1 luftmaske (= 1. fm), *hekle 2 fm i neste fm og hekle 1 fm i neste fm* Gjenta *-* ut omgangen og sett sammen med en kjedemaske i den første lm. Du har nå 18 fm i omgangen.
2. Omgang: 1 luftmaske (= 1. fm), * hekle 1 fm i hver av de to neste fm, hekle 2 fm i neste fm* Gjenta *-* ut omgangen og sett sammen med en kjedemaske i den første lm. Du har nå 24 m i omgangen.
3. Omgang: 1 luftmaske (= 1. fm), * hekle 1 fm i hver av de tre neste fm, hekle 2 fm i neste fm* Gjenta *-* ut omgangen og sett sammen med en kjedemaske i den første lm. Du har nå 30 m i omgangen.
4-12 Omgang: Fortsett økningene ved å stadig hekle en fastmaske mer mellom økningene og økningene skjer ved å hekle to fastmasker i samme maske.

Bunnen er ferdig. Økningene ligger på samme
sted hele veien slik at bunnen blir 6-kantet.
Etter 12 omganger er bunnen ferdig, sjekk at den ligger flatt på bordet før du går videre. Dersom den ikke er flat kan du få problemer med å få kurven til å stå pent på bordet når den er ferdig.

Sidene:
Fortsett å hekle rundt med 1 luftmaske som første fastmaske og sett sammen omgangene med en kjedemaske.
Hekle sidene slik: 10 omganger rett opp med fastmasker, 1 omgang halvstaver og
2 omganger fastmasker.
Nå skal  kurven vrenges slik at vrangen kommer ut, du snur nå retning når du hekler videre. Fortsett å hekle 2 omganger med fastmasker og deretter 2 omganger halvstaver.

Blondekant:
1. Omgang: Hekle 1 fm, *6 lm, hopp over 5 fm  hekle 1 fm i neste fm, hekle 3 lm hopp over to fm og hekle 1 fm i neste fm* Gjenta *-* ut omgangen. Pass på at du avslutter med en 3 lm bue og 1 fm. (På denne omgangen kan du lett regulere buene med 1 m mer eller mindre mellom buene slik at mønsteret går opp).
2. Omgang: Start med en kjedemaske i 6-lm buen. Hekle 2 lm (=1 halvstav), * (3lm+ 1 fm i 1. lm (= picot), 1 halvstav)X 4, 1 fm rundt 3 lm-buen.* Gjenta *-* ut omgangen. Hver 6 lm-bue skal ha 5 halvstaver og 4 picoter.
Avslutt med 1 fm i den siste 3 lm-buen og 1 kjedemaske i den 2. luftmasken i den første halvstaven. Klipp av garnet og fest alle trådene.


Siden de to siste innleggene på bloggen i grunnen handler litt om skjønnhet lot jeg meg inspirere av et sitat av designeren Karl Lagerfeld

Skjønnhet er ikke et spørsmål om utseende, men om tenkemåte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei!
Du må gjerne skrive en melding eller kommentar her slik at jeg vet du har vært innom :-)