tirsdag 10. november 2015

Ninas støvklut....

Hvorfor skal alle kluter være kjedelige selv om de "bare" skal brukes til rengjøring? Jeg ville ha en pen klut til støvtørking slik at arbeidet føles litt lettere! Samtidig er jeg tilhenger av kluter med litt luft i slik at de tørker fortere.
Kluten ble strikket sist sommer, men jeg har ventet på en oppdatering av programvaren til tegneprogrammet mitt for å kunne tegne ut mønsteret, nå er den kommet! Jippi!! So, here we go...
Deilig klut til husarbeidet!
 Materialer:
1 nøste tynt bomullsgarn fra Søstrene Grene eller tilsvarende tykkelse, f.eks Mandarin petit.
Pinner 3,0 mm
Størrelse: ca 27 cm x 29 cm.
 NB! Les grundig beskrivelsen av flettesymbolene som er brukt i diagrammet siden de avviker fra "vanlig" bruk!!

  • Legg løst opp 63 masker.
  • Strikk 10 pinner rett (= 5 riller).
  • Strikk mønsteret etter diagrammet, og strikk omgang 1-20 i alt 4 ganger.
  • Strikk 10 pinner rett (= 5 riller) etter siste mønsterrapport.
  • Fell av. Fest alle trådene.
SYMBOLFORKLARING:
/ = Strikk 2 masker rett sammen
\ = Ta 1 maske løs av, strikk den neste, og trekk den løse masken over den som ble strikket
/|\  = Ta 2 masker samlet løs av (som om det var 1 maske), strikk den neste masken og trekk begge de løse maskene samlet over den som ble strikket. Nå ligger den midterste masken øverst i maskebildet.
=  Kast
Åpen rute = Rettmaske
Rute med fylt sirkel = Vrangmaske

Flettesymbol over 2 masker mot høyre = En "tvist" til høyre. Sett 1 maske på hjelpepinne bak arbeidet og strikk den neste masken. Strikk så masken fra hjelpepinnen.
Flettesymbol over 2 masker mot venstre:  En "tvist" til venstre. Sett 1 maske på hjelpepinne foran arbeidet og strikk den neste masken. Strikk så masken fra hjelpepinnen.

Flettesymbol over 3 masker som peker MOT VENSTRE = 1 maske skal krysses over to masker slik: Sett 1 maske på hjelpepinne FORAN arbeidet strikk de neste to maskene slik at de faller inn i bakgrunnmønsteret, strikk masken fra hjelpepinnen.
Flettesymbol over 3 masker som peker MOT HØYRE = 2 masker skal krysses bak 1 maske slik: Sett 2 maske på hjelpepinne BAK arbeidet strikk den neste masken, og strikk de to masken fra hjelpepinnen slik at de faller inn i bakgrunnmønsteret.

Vridde masker = strikkes rett gjennom det bakerste maskeleddet på rettomganger og strikkes vrang gjennom det bakerste maskeleddet på vrangen.

Turkise/gule felt i diagrammet er bare for å avgrense de enkelte områdene i mønsteret.
Bildet er høyoppløselig slik at du skal kunne skrive det ut i større format.
Nå er jeg nok ikke den som er aller ivrigst med støvkluten... men, filosofen Platon har sagt mye bra om mange ting og dette er ett av de sitatene jeg liker aller best:
Skriv fornærmelser i støv, men riss godhet i marmor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei!
Du må gjerne skrive en melding eller kommentar her slik at jeg vet du har vært innom :-)