onsdag 27. november 2013

Pulsvarmere i blandet teknikk

Jeg hadde liggende litt rester av Hifa Pelsullgarn, ikke nok til et større prosjekt, men det holdt akkurat til et par pulsvarmere. Garnet i seg selv er fantastisk, blankt og mykt!


Slik ble de på sett ovenfra (litt dårlig bilde).
Sett fra siden
Det var ikke nok av hver farge til å lage ensfargede pulsvarmere men derfor var det var gøy å kombinere ulike teknikker. Disse pulsvarmerne er laget med tre teknikker: gimping, strikking og hekling.


Her ser du midtfeltet litt bedre.

Materialer:
En god rest Hifa pelsullgarn i to farger, ca 50g til sammen. Litt mindre rødt enn grått.
En justerbar gimpenål eller en fast med ca 3 - 3,5 cm gap mellom tinnene.
Heklenål nr 2,5
Strikkepinner nr 3,5.

 Denne oppskriften er KUN til personlig bruk! Det er ikke tillatt med kopiering eller videresalg av oppskrift eller produkter laget etter oppskriften!! Takk for at du viser respekt for mitt arbeid :-)
 
 • Først laget jeg to remser med gimpet blonde i det røde garnet, hver av dem hadde 49 løkker på hver side.
 • Forrige innlegg på bloggen forklarer gimpeteknikk.
 • Hekle sammen remsene slik: Tre heklenålen inn i de to første løkkene på remse nr 1 og deretter hekter du de to første løkkene på remse nr 2 inn på heklenålen og trekker dem gjennom de to første løkkene. Hekte på nytt på 2 løkker fra remse nr 1 og trekk dem gjennom løkkene på remse nr 2. Fortsett å hekte innpå 2 løkker fra vekselsvis første og andre remse slik at løkkene blir "flettet" langsetter remsen.
 • Når de siste løkkene er hektet gjennom fester du det røde garnet igjen og hekler en rad fastmasker ut til "hjørnet" av remsene. Hekle to fm i første "hjørnet" av blonden og hekle deretter: *3 luftmasker + 1 fastmaske gjennom en gruppe av 3 løkker*. Gjenta *-* langs hele langsiden av blonden. Hekle 2-3 fm i andre "hjørne" og hekle fastmasker langs kortsiden av blonden, 2-3 fm i det tredje hjørnet og gjenta *-* langs hele langsiden. Avslutt med 2-3 fm i det fjerde hjørnet og fastmasker fram til midten og sett sammen omgangen med en smygemaske i første fastmaske.
 • Plukk opp med grått garn 51 masker fra rettsiden, på pinner nr 3,5mm langs den ene langsiden av blonden. Det blir ca 1 maske i hver fastmaske og 2 masker i hvert luftmaskemellomrom. Rettsiden er den siden der flettemønsteret vises best.
 • Fordel maskene i mønsterpaneler slik: 2 kantmasker (vrang) + 6 masker til flette + 2 vrangmasker + 31 masker perlestrikk (1 rett og 1 vrang) + 2 vrangmasker + 6 masker til flette + 2 kantmasker.
 • Her ser du mønsterpanelene
 • Strikk mønster etter diagrammet til du har 12 flettinger eller det er langt nok til å komme rundt håndleddet.
Kantmaskene tas løs av og vris.
Det rosa midtfeltet skal strikkes i perlestrikk med rett over vrang og vrang over rett fra
både rettsiden og vrangsiden.
Sidepaneler med fletter:
Åpen firkant = rettmasker, på vrangpinnene strikkes disse vrangt.
Svart runding = vrangmasker, på vrangpinnene strikkes disse rett.
Flettinger "mot venstre"
= Sett 2 m på hjelpepinne foran arbeidet og strikk de neste to m,
strikk så m på hjelpepinnen og de 2 siste m i fletten.
Flettinger "mot høyre" = Strikk 2 masker, sett de neste 2 m på hjelpepinne
bak arbeidet, strikk de to siste maskene og deretter maskene fra hjelpepinnen.
 

 •  Fell av løst, i mønsterstrikk og la det være en lang trådende som du bruker til å sy sammen med
 • Sy sammen felle-kanten og den andre siden av blonden, rett mot rett. Fest alle tråder.
 • Heklet blondekant: Fest garnet med en fastmaske i første løkke av det grå strikkefeltet og hekle 5 skjell langs kanten slik:  *Hopp over 2 løkker, i neste løkke hekler du (1 stav+1luftmaske) x4, hopp over 2 løkker og hekle 1 fastmaske i neste løkke* Gjenta langs hele det grå stykket men  IKKE over det røde gimpestykket. Ettersom du strikker det grå stykket kortere eller lengre må du også justere antall skjell rundt kanten. Det som er viktig er at skjellene ikke skal "flagre" eller brette seg rundt hånden og kanten når du har på deg pulsvarmerne.
 • Fest alle trådene og strikke/gimpe en pulsvarmer til :-)
 • Dersom du vil ha en stropp rundt tommelen for å holde den på plass hekler du en i grått garn og fester denne slik at pulsvarmeren sitter godt på plass. Jeg foretrekker den uten tommelstropp for da trenger jeg ikke tenke på om det er opp eller ned på pulsvarmeren :-)
Her ser du hvordan skjellene blir.
I alt skal det være 5 skjell rundt kanten.
 Når jeg strikker eller driver med annen kreativ aktivitet føler jeg at det er vel anvendt tid, og som Leonardo da Vinci sa:
Et vel anvendt liv er et langt liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei!
Du må gjerne skrive en melding eller kommentar her slik at jeg vet du har vært innom :-)