tirsdag 5. november 2013

Hva i all verden skal dette bli....

I et litt desperat tilfelle av -jeg må ha noe enkelt strikkearbeid de neste dagene, kom jeg over et nøste av et nytt garn -Regia Iglu Color. Det er et 8-tråds strømpegarn som så skikkelig spennende ut med spreke farger, slik som det meste Regiagarnet har.


Spreke fargekombinasjoner som gjør seg godt i dette mønsteret.

Jeg har strikket mye sokker av Regia online 4- eller 6-tråds selvmønstrende sokkegarn. Resultatet pleier å bli myke, deilige sokker som kan hives i vaskemaskinen og kommer ut igjen like fine. Så, jeg måtte jo bare prøve en bunt av dette 8-tråds garnet også.

De ble ferdige! -og like!!!

Sokker ja, litt lei av å strikke glattstrikkede sokker så jeg ville følge oppskriften på banderolen (på tysk).. Huhei, ingen utfordring er for stor...

Første forsøk: Vrangbord på pinner 3,5 og over til falske fletter og vridde masker som skal plukkes opp på pinner nr 4. Resultat: opplegg til str 40/41 endte opp som liten barnesokk...Rekker opp igjen!

Andre, tredje, fjerde og + +   forsøk: Samme vrangborden men strikker mønsteret på pinner nr 5! Blir bra! Men, hælen... himmel og hav for en oppskrift. Jeg kryper etter hvert til korset og rekker opp hælen etter to nye forsøk på å få en pen hæl etter oppskriften og strikker "min hæl" slik jeg er vant til det... Jeg kommer helt til tåfellingen før jeg prøver sokken på foten! Nesten i mål... njeiii...ikke helt fornøyd, rekker opp til før hælen og bestemmer meg for at det kan bli et par ok pulsvarmere i det minste.
 Og pulsvarmere ble det!
 

Disse er strikket uten tommelhull, da kan de snus opp ned ettersom hvilken
farge jeg vil ha mest synlig siden starten og slutten er forskjellig.

Siden dette var selvstripende garn var det jo et spørsmål om rapportene i garnet ville holde til to like pulsvarmere... Strikket den ene ferdig og begynte på den andre, var nesten ferdig før jeg turte å "måle opp" garnet og fant ut at jeg kunne faktisk strikke begge pulsvarmerne litt lengre enn jeg hadde tenkt. Så resultatet ble lange pulsvarmere som går helt opp til albuen, noe som er deilig siden jeg har masse gensere med halv eller 3/4 ermer.

Jeg synes det ble kult med flettemønsteret som vrir seg rundt armen!

Arbeidet med disse pulsvarmerne minnet meg på en av Alf Prøysens gamle sanger, "
Julepresangen". Den som handler om lille Jensemann som skal lage julepresang til mor....
Enden på dette prosjektet ble som i slutten på visa:

"Og at det er en nyttig ting kan ingen komme fra"

1 kommentar:

Hei!
Du må gjerne skrive en melding eller kommentar her slik at jeg vet du har vært innom :-)