mandag 3. juni 2013

En dyd av nødvendighet

Grytekluter.... har alltid vært noe av det kjedeligste jeg hekler! Jeg har hatt mange typer grytekluter på kjøkkenet, i alle fasonger og materialer.

Jeg har også vært veldig heldig (bortskjemt vil noen si), med en mor som alltid hadde med seg et hekletøy når hun var på utallige hundeutstillinger og reiser gjennom mange år. Resultatet ble en anselig mengde grytekluter i alle regnbuens farger. Store, tykke og solide grytekluter, fantastisk å eie. Grytekluter har dessverre begrenset levetid...

Den senere tiden har jeg samlet masse ideer til ulike mønstre, til forskjellige prosjekter. Noen av disse egner seg godt til grytekluter som nok blir sommerens håndarbeid. Jeg gleder meg faktisk til å prøve mønstrene.


Første prøveklut. Lys lilla og dyp lilla. Baksiden er lys stålgrå.
Garnet er Gjestal bomull sport, mercerisert bomull, heklenål nr 2,5 mm.
Dagens mønster er Catherine-Wheel eller happy-circles som de også kalles.
Disse er heklet med enkel tråd, men med to lag slik at de isolerer bedre mot varme.

Et lite triks jeg lærte av min mor var å alltid bruke et halvt nummer mindre heklenål enn anbefalt til garnet når jeg hekler grytekluter, da blir de faste og fine i fasongen. Det blir litt tyngre å hekle, men jeg liker resultatet bedre når klutene ikke drar seg ut av fasong, spesielt i vask.
Jeg kommer tilbake til en trinn for trinn litt senere når jeg får tatt bilder av prosessen.

2 kommentarer:

  1. Ha! Holder på å strikke noen etter gammelt mønster! Greit å ha noe smått å ta med overalt. Ser ut som om ditt mønster krever mer tålmodighet .... :-)

    SvarSlett
  2. Hehe, de er faktisk ganske enkle å hekle. Oppskrift kommer i løpet av dagen håper jeg :-)

    SvarSlett

Hei!
Du må gjerne skrive en melding eller kommentar her slik at jeg vet du har vært innom :-)