fredag 10. mai 2013

Vennskapsbamse-Teppet

Etter at jobben med å oversette oppskriften til vennskapsbamse -hekleruten var gjort (tidligere innlegg), fikk jeg litt dilla på den og heklet flere ruter som jeg satt sammen til et lite vogn-teppe. Rutene mine ble ikke fullt så store som originalen, men jeg brukte ni ruter og satt sammen med en bord, og heklet en pen kant rundt.
Valgets kvaler og litt økonomi oppi det hele... Rosa eller hvit sammen-hekling? Fant ut at den rosa ble litt vel markant i forhold til den sarte hvite :-)
Jeg hekler en fm i hjørnet på rute A, 1 lm, 1 fm i hjørnet på rute B, 1 lm, hopper over 1 fm på rute A og hekler 1 fm i den neste fm, 1lm osv. osv...


Detalj av hjørnet. Jeg hadde ikke noe mønster til denne kanten, så at jeg fikk det til å stemme så bra i alle hjørnene uten å trikse og mikse var litt gøy.
1. omg: Start i ett av hjørnene. Fastmasker langs hele siden, 1fm + 2lm +1fm i hvert hjørne. I hver skjøt mellom rutene heklet jeg 3 fm. Fest til første fm med en sm.
 
2. omg: Starter i hjørnet, 4lm, hopp over 2m  *hekle vifte med 5 st i 6.m, 1 lm* Gjenta langs hele siden. Det siste skjellet skal plasseres i 3. fm fra hjørnet for å få tilpasningen på plass. I 2 lm-buen i hjørnet hekles 1 st + 2lm + 1 st +1lm. Når du har heklet alle fire sidene fest til 3. lm av de 4 med en sm.
 
3. omg: 3 lm (=1 st) 1 lm +1 st +1 lm + 1 st +1 lm. *I den siste st på skjellet hekles 1 st der du drar gjennom 2 løkker, nytt kast på nålen og hekle 1 st i første st på neste skjell.  Trekk gjennom 2 løkker og trekk gjennom 3 løkker.*  **(1 lm + 1 st + 1 lm + 1 st +1 lm + 1 st + 1 lm, hekle fra * til *.)** Gjenta fra ** til ** langs hele siden til hjørnet, pass på at du avslutter med * til *. Hekle rundt 2 lm-buen i hjørnet:  1 st + 1 lm +1 st +2 lm +1 st + 1lm +1 st +1 lm. Start på neste side med * til *.
 
4. omg: 1 fm rundt hver lm på forrige omgang med 1 lm i mellom. I 2 lm-buen i hjørnet hekles 1 fm + 1 lm + 1 fm.

Så ble alle bamsene utstyrt med en liten heklet sløyfe.

Ferdig teppe klart til blokking... Er ikke helt sikker på om jeg skal blokke det eller ikke... Får se når jeg får litt bedre tid :-)

Dette var et morsomt arbeide å lage, og jeg håper du forstår oppskriftene.
Nå blir det litt kvalitetstid med bikkja før kveldsturen :-)

2 kommentarer:

  1. I am loving your blog Nina! You are a very creative, inspiring person, thank you!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you Cousin Jennie :-) I love doing this and writing my blog is just a bonus for me :-) I'm very happy that you like it.

      Slett

Hei!
Du må gjerne skrive en melding eller kommentar her slik at jeg vet du har vært innom :-)